Jan Kudlička

Jan Kudlička | foto: AP

Kudlička otestoval tvrdší tyče. A vyhlíží evropský šampionát

  • 0
Pobrukoval si známý hit Living on a Prayer od americké skupiny Bon Jovi. Zvedl ruce nad hlavu a roztleskal si publikum. Pak se s novou tyčí přehoupl přes výšku 566 centimetrů. Nejlepší český tyčkař Jan Kudlička po druhé za sebou ovládl na Václavském náměstí Pražskou tyčku.

Kromě formy před evropským šampionátem v Helsinkách si pátý muž světových tabulek otestoval poprvé i tvrdší tyče. "Jsem rád, že jsem si to konečně zkusil. Je to něco úplně jiného, stačí se rozběhnout a zvednout zadek," žertoval rodák z Opavy.

Nové nářadí, které mu minulý týden přivezli z Ameriky, přitom už měl zabalené na mistrovství republiky ve Vyškově. "Došla mi tam šťáva, to teplo bylo strašné. Ale zkusil jsem si to tady a už vím, co od toho čekat. Pokud se k tvrdším tyčím dostanu i v Helsinkách, bude to vysoko."

Do finské metropole odlétá Kudlička s druhou částí české výpravy ve středu. A bude patřit k jednomu z favoritů na medaile. "Evropská tyčka, je v podstatě světová tyčka. Navíc z těch nejlepších nebude nikdo chybět. Včera jsem si ale otestoval, že mám i na vyšší výšky. Takže s chutí do Helsinek."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž