Turnov Aleknu ani Riedela neuvidí

Turnov - Šest diskařů s výkonem lepším než 65 metrů se představí v neděli na Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově. Třetí ročník mítinku se však bude muset obejít bez avizovaného startu olympijských vítězů Virgilia Alekny z Litvy, který vyhrál předchozí dva ročníky, a Larse Riedela z Německa. Největší hvězdou by tak měl být držitel zlaté olympijské medaile z Barcelony, Litevec Romas Ubartas (70,06).

Za 65 metrů umí házet ještě bývalý juniorský mistr světa Zoltán Kövágó z Maďarska a jeho krajan Roland Varga, Němec Andreas Seelig a Slovinec Igor Primc. Domácím želízkem při svém prvním letošním startu bude Libor Malina.

"Riedel si poranil meniskus ve fotbalovém předzápase osobností před Ligou mistrů v Mnichově a je dva týdny po operaci, Alekna se nestihne přesunout z mítinku Grand Prix v Kataru," povzdychl si Imrich Bugár, který dává každoročně startovní pole memoriálu dohromady.

Na turnovském mítinku se objeví řada atletů z domácí špičky, týden před startem v Poháru mistrů evropských zemí se chystají na své letošní premiéry sprinteři Radek Zachoval (400 metrů) s Jiřím Mužíkem (400 m př.), ve vrhu koulí se očekává souboj 'dvacetimetrových' koulařů Miroslava Mence s Petrem Stehlíkem a ve skoku o tyči se utkají Štěpán Janáček s Adamem Ptáčkem. Na osmisetmetrové trati by se měl netradičně představit čtvrtkař Karel Bláha.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž