Pražský maraton má letos zastoupit Třeboň

Pražský maraton má letos zastoupit Třeboň | foto: Dan Materna, MAFRA

Maraton v Třeboni ochladil, místo října se má běžet až v listopadu

  • 0
Maraton v Třeboni, jehož součástí bude i mistrovství republiky, pořadatelé odložili ze 24. října na listopad. Důvodem jsou opatření kvůli koronaviru, která omezují pořádání velkých běžeckých závodů. Přesný termín organizátoři oznámí příští týden.

Český atletický svaz v Třeboni našel náhradu poté, co byl letos zrušen tradiční RunCzech maraton v Praze. I osud jihočeského závodu se ale komplikuje. 

Od pondělka bude kvůli zhoršující se epidemiologické situaci platit v Česku nouzový stav a hromadné akce venku budou omezené na maximálně dvacet lidí. Týká se to i sportovních akcí komerčních pořadatelů.

Opatření by měla platit dva týdny, takže by měla skončit 18. října, ale organizátoři v Třeboni se rozhodli neriskovat ani termín 24. října.

„Po důkladném zvážení, jednání s městem Třeboň, Krajskou hygienickou stanicí a Českým atletickým svazem jsme dospěli k rozhodnutí přesunout všechny závody Compressport Třeboňského maratonu. Není možné závod uspořádat v původním termínu 24. října v takových podmínkách, abyste si ho mohli naplno užít. Proto přesuneme závod na listopad, přesný termín oznámíme v příštím týdnu, po nezbytném jednání s příslušnými úřady a partnery,“ uvedli na facebooku.

Vedle maratonu se na tratích přírodou v okolí Třeboně uskuteční také půlmaraton a desítka.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž