Sprinterský smíšek má potíže s marihuanou

  • 4
Los Angeles - Věčně usměvavý showman, milují ho diváci i manažeři velkých mítinků. Sprinter Jon Drummond navíc umí stovku pod deset vteřin a je tradičním členem amerických štafet. Teď se však olympijský vítěz ze Sydney na 4x100 metrů dostal do pekelných problémů. V úterý byl zatčen a je vyšetřován v souvislosti s pašováním marihuany na letišti v Los Angeles. Podle policejní mluvčí Roberty Granekové zvažuje vyšetřovatel obvinění za těžký zločin převozu návykových látek. Kauce na Drummondovo propuštění byla stanovena na 20 tisíc dolarů.

V síti letištní policie uvízl třiatřicetiletý rodák z Philadephie kvůli tomu, že byla zpřísněna bezpečnostní opatření jen krátce poté, co byl zadržen Raynard Beckham. Ten se pokusil propašovat dva reproduktory plné marihuany. Beckham byl zatčen a jeho kauce činí 100 tisíc dolarů. Bližší podrobnosti k Drummondově zatčení zatím nejsou podle Granekové k dispozici.

O Jonu Drummondovi, který se na světovém šampionátu ve Stuttgartu v roce 1993 podílel na světovém rekordu amerického kvarteta, se hodně mluvilo na letošním MS Edmontonu. V rozběhu se na prvním štefetovém úseku zranil a jen s neuvěřitelným přemáháním předal kolík dál. Jenomže vyšlápl z dráhy. Britové protestovali, závodníci USA byli diskvalifikováni, ale vzápětí omilostněni.  

"Jestli jsem vyšlápl, tak proto, že jsem se zranil a cítil jsem ve svalu velkou bolest. Nebylo to v žádném případě úmyslné," hájil se tehdy sprinter. "Je mi to moc líto, chtěl jsem doběhnout na předávku třeba po jedné noze, nechal jsem tam srdce. Pro svou zemi," uvedl se slzami v očích Drummond.

Rázem se stal hrdinou. A nejen v atletice dokázal trojnásobný mistr světa velké věci. Coby zpěvák a manažer skupiny Kirk Franklin & The Family vystoupil v roce 1993 na první příčku americké gospelové hitparády.

Teď má ale svěřenec věhlasného trenéra Johna Smithe velké potíže se zákonem, soudní stání jeho kauzy by se mělo konat ve čtvrtek. Na Smithovu vyhlášenou skupinu, v níž se připravuje i fenomenální Maurice Greene, vůbec v poslední době dosedla jakási kletba.

Její šéf čelí obvinění, že zmlátil svou bývalou svěřenkyni, překážkářku Anjanette Kirklandovou, která po něm požaduje odškodné ve výši jednoho milionu dolarů. Nedávno byl v těle jejího  člena Ato Boldona odhalen nedovolený podpůrný prostředek efedrin a naposledy přišla o bronzovou medaili další hvězda týmu Inger Millerová, která měla na HMS v Maebaši pozitivní dopingový test na kofein.

V semifinále závodu na 4*100 metrů se zranil jeden ze členů americké štafety Jon Drummond.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž