Sprinter myslel na smrt, teď pomáhá ragbistům

Cardiff - Topil se v depresích, britský sprinter Darren Campbell chtěl dokonce spáchat sebevraždu. Stříbrný medailista z olympijské dvoustovky v Sydney se však letos dokázal vyškrabat ze dna, urovnal si svůj soukromý život, v létě se znovu na velkých atletických akcích ozdobil cennými kovy a teď dokonce rozšiřuje pole své působnosti. Campbell byl angažován jako kondiční trenér ragbistů a má pomoci ke zlepšení výsledků velšské reprezentace.

Devětadvacetiletý atlet se po sérii zdravotních problémů vrátil do světové špičky na červencových Hrách Commonwealthu, kde vystoupil na stupně vítězů. V srpnu zářil i na mistrovství Evropy v Mnichově, kde získal bronzovou medaili na stovce a s britským kvartetem obhájil titul šampionů ve štafetě na 4x100 metrů.

Steve Hansen, trenér ragbistů Walesu, pak přizval Campbella, aby se podílel na přípravě týmu. "Nejprve jsem si myslel, že je to vtip, ale pak jsem začal přemýšlet a došlo mi, že to není zas tak špatný nápad," citovaly sprintera internetové stránky BBC.

Jeho hlavním úkolem je zlepšit rychlost a fyzickou připravenost velšských ragbistů, kteří se připravují na náročnou listopadovou sérii zápasů se soupeři zvučných jmen. "Když jsem před hráče poprvé předstoupil, jenom se tak usmívali, ale po týdnu už bral každý z nich přípravu vážně," pochvaloval si Darren Campbell.

Chce se stát plnohodnotným článkem trenérského týmu velšského národního mužstva a má i svůj ragbyový sen. "Rád bych se příští rok s reprezentací podíval do Austrálie na mistrovství světa," přeje si.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž