Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | foto: Michal Šula, MAFRA

Špotáková bude na Zlaté tretře chybět. Má zánět slepého střeva

  • 2
Oštěpařka Barbora Špotáková musela zrušit start na dnešním mítinku Zlatá tretra v Ostravě. Světová rekordmanka má zánět slepého střeva, který se lékaři rozhodli léčit zatím konzervativně antibiotiky. O nejbližších plánech na její případné další starty se rozhodne v příštích dnech.

Dvojnásobná olympijská vítězka měla v Ostravě absolvovat třetí letošní start po triumfech na Diamantové lize v Římě a na Odložilově memoriálu v Praze. "Moc mě to mrzí, do Ostravy jsem se těšila. Závod budu sledovat z postele," uvedla v tiskové prohlášení atletického svazu Špotáková.

Její podezření na zánět slepého střeva potvrdilo vyšetření, lékaři se ale rozhodli, že Špotákovou operovat nebudou. Dnes po obědě bude propuštěna do domácího ošetřování. "Po nasazení antibiotik se prý její stav výrazně zlepšil," řekl dnes v Ostravě její kouč Jan Železný.

Špotáková mu volala v pondělí odpoledne. "Zítra se za ní cestou z Ostravy zastavím a domluvíme se, jak bude probíhat další sezona," uvedl Železný. Vážně ohrožen je i její start na víkendovém mistrovství Evropy družstev v Německu. "Bude záležet na doktorech, já ji do ničeho tlačit nebudu," poznamenal trenér.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž