Vítězka závodu žen na 1500 metrů Simona Vrzalová uhání po dráze.

Vítězka závodu žen na 1500 metrů Simona Vrzalová uhání po dráze. | foto: ČTK

Rychlé kafe, na banán zapomněla. Už mám fakt dost, smála se Vrzalová

  • 0
Dva závody během hodiny a půl absolvovala v neděli na halovém mistrovství republiky v Ostravě Simona Vrzalová. Nejprve si na 800 metrech vylepšila osobní rekord a skončila druhá, poté suverénně ovládla oblíbenější patnáctistovku. „Ale bylo to fakt náročné, už mám dost,“ přiznala s úsměvem vítkovická atletka.

Vrzalová na šampionátu navázala na výtečné výkony z posledního týdne. Minulou neděli v Lévinu překonala český rekord na kilometru, v úterý na ostravském mítinku Czech Indoor Gala zase stanovila nové národní maximum na trati 1500 metrů.

„Za poslední týden jsem si snad v každém závodě zaběhla osobní rekord, takže jsem strašně šťastná. Nečekala jsem to, dneska byla osmistovka hodně těžká, byla jsem ještě unavená ze včerejška, ale i tak jsem to zvládla,“ radovala se.

V hlavním závodě na 800 metrů ještě posunula osobní maximum ze sobotního rozběhu, čas 2:02,94 ji vynesl stříbrnou medaili. „Jsem moc ráda, že se mi podařilo zaběhnou osobní rekord,“ těšilo Vrzalovou.

V Ostravě se vám tedy dařilo.
Trénuju tady, takže to tu znám. Běželo se mi úplně fantasticky, v úterý to byl fakt nejlepší závod, jaký jsem v životě běžela. I včera rozběh osmistovky byl úplně skvělý, dneska už mi trochu chyběly síly, ale i tak jsem nadmíru spokojená.

ZPRAVODAJSTVÍ

z nedělního programu halového MČR

Oba závody jste odtáhla na čele, byl to váš záměr?
Bylo to tak domluvené, chtěla jsem holkám pomoct k co nejlepším časům a limitům na Evropu. A běžet vepředu mě baví, nerada se strkám.

Jak jste trávila čas mezi nedělními závody?
Měla jsem vyhlašování, takže žádná regenerace nebyla. Stihla jsem jen vypít kafe. A na banán, který jsem měla nachystaný, jsem zapomněla. Na ten jsem si vzpomněla až v cíli. (smích)

Na halovém mistrovství Evropy v Glasgow poběžíte závod na 1500 metrů, jaké máte ambice?
Hlavně bych se chtěla dostat do finále a pak běžet, co to půjde. Chtěla bych překonat svůj výkon z venkovního mistrovství Evropy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž