OBHÁJIL. Roman Šebrle na halovém mistrovství Evropy obhájil bronz.

OBHÁJIL. Roman Šebrle na halovém mistrovství Evropy obhájil bronz. | foto: AP

Šebrleho bolí svaly i vědomí, že nestihne oblíbený Götzis

  • 0
Světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle si při tréninku poranil břišní sval a zhruba na tři týdny musí výrazně polevit v přípravě na sezonu, jejímž vrcholem bude mistrovství světa v korejském Tegu na přelomu srpna a září.

Bronzový medailista z letošního halového mistrovství Evropy v Paříži musí vynechat testovací závod v Turnově příští úterý, kde měl házet diskem, a hlavně slavný mítink v Götzisu na konci května. Rakouský závod měl být jeho první šancí splnit limit pro Tegu.

V mekce vícebojů pod vrcholky Alp Šebrle před deseti lety vytvořil světový rekord historicky prvním součtem přes 9 000 bodů, navíc tam celkem pětkrát vyhrál. "Je mi to líto, protože závod v Götzisu je pro mě hodně srdeční záležitost," nechal se slyšet Šebrle podle pořadatelů mítinku.

Kvůli svalovému zranění na noze tam nebude ani Američan Bryan Clay, který nechce riskovat potíže před americkou kvalifikací na MS.

Šebrleho zranění může ohrozit i jeho start na mezinárodním vícebojařském mítinku v Kladně, který se bude konat 15. a 16. června. Olympijský vítěz z Atén a mistr světa z roku 2007 však věří, že se stihne zotavit.

Na začátku sezony se z české atletické špičky zranil také Petr Svoboda, halový mistr Evropy na překážkách. Úvodní závod roku musela vinou střevní chřipky o víkendu zrušit také oštěpařka Barbora Špotáková.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž