Šebrle už v teple trénoval naplno

Praha - Spokojení a hlavně zdraví, se vrátili atleti, které trénuje Dalibor Kupka, z dvoutýdenního soustředění na Kanárských ostrovech. Po zranění levého přitahovače se už zapojil naplno do tréninku i světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle a absolvoval stejnou zátěž jako ostatní. "Nejdůležitější je, že jak Roman, tak všichni ostatní členové skupiny jsou zdravotně v pořádku," pochvaloval si trenér pražské Dukly.

"Zvládli jsme vše, co jsme si předsevzali," hlásil Kupka po návratu ze soustředění, jehož se zúčastnili i další vícebojař Jan Poděbradský, sprinter Radek Zachoval, čtvrtkaři Jiří Mužík, Štěpán Tesařík a Karel Bláha, půlkařka Eva Šebrlová a slovenský sprinter Martin Briňarský.

Skupina se zdrží v republice jen do 10. ledna. Potom na měsíc zamíří do jihoafrického Potchefstroomu, kde atleti počítají až se třemi starty v tamní sérii mítinků. Doma zůstane jen Šebrleho tréninkový partner Poděbradský, který bude na počátku února startovat na tradičním sedmiboji v Tallinnu.

Do halové sezóny vstoupí "Kupkovci" až po návratu z Jižní Afriky, včetně Jiřího Mužíka, který se rozhodl věnovat se v halové sezóně hladké čtvrtce. "Původně myslel jen na únorové mítinky v Austrálii," přiznal Kupka.

Dále nejistý je v halové sezoně pouze start Romana Šebrleho. Halový mistr světa vzhledem k prodělaným zdravotním potížím, které vyvrcholily operací třísla, se ještě nerozhodl.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon