Jan Kudlička

Jan Kudlička

Ostravské klání tyčkařů v centru města ovládl Kudlička

  • 0
Původem opavský atlet Jan Kudlička vyhrál v hlavní soutěži Ostravských sportovních her. Na Masarykově náměstí v centru města zdolal ve skoku o tyči 560 centimetrů.

"Za ním skončili mladí čeští reprezentanti Michal Balner a Lukáš Bechyně. Balner skočil 532 a Bechyně 522 centimetrů," uvedl Stanislav Šuška, šéftrenér pořádajícího klubu Atletika Poruba.

"Sportovní hry jsme dělali už několikrát u nás na Hlavní třídě v Porubě a teď jsme je přestěhovali do centra města. Je to dobrá propagace sportu i klubu. Zájem diváků to jen potvrzuje," poznamenal Stanislav Šuška.

Tak jako tyčkařskou soutěž mužů ovládli mladí Češi, v soutěži tyčkařek uspěly především mladé polské atletky. Z triumfu se mohla radovat Agnieszka Kolasová výkonem 420 centimetrů.

O deset centimetrů méně překonala její krajanka Agnieszka Wroná a až na třetí místo dosáhla domácí tyčkařka Petra Kozelková, která zdolala laťku ve výšce 380 cm.

Kromě soutěží ve skoku o tyči byla k vidění i exhibice juniorských skokanů a skokanek do výšky. Mezi dívkami zvítězila Kateřina Vodová výkonem 172 cm, mezi chlapci uspěl Petr Friedl. Ten skočil 201 centimetr.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž