Oštěpař Guzdek se těší na souboj s hvězdami

  • 7
Třinec - Věčně druhý. Tak se může cítit oštěpař Miroslav Guzdek. Odchovanec třinecké atletiky zůstává ve stínu světového rekordmana Jana Železného. "Jdu si svou cestou," říká Guzdek, atlet Dukly Praha, kam šel v roce 1994 na vojnu a už v ní kvůli dobrým podmínkám zůstal. Postavení druhého českého oštěpaře ho nedeprimuje. Jeho cílem je stabilizovat svou výkonnost na 82 až 83 metrech. "A když mi oštěp uletí o dva metry dál, zlobit se nebudu," směje se. Osobní rekord má 85,70 metru.

Už se těší na čtvrteční Tretru. "Mám ale menší problémy s achillovkou," přiznává.

Tu si poranil na závodech ve španělské Valencii, když dokončoval jeden z hodů. "Ale přežiju to, dám do závodu všechny síly," burcuje se.

Sílu mu dodává i špičková konkurence. Především Jana Železného a Rusa Alexandra Ivanova."Uvidíme, kdo další se na startu objeví," dodal Guzdek.

Na Tretru má jen dobré vzpomínky. "V Ostravě vždy bylo výborné publikum, a to člověka dokáže nabudit, je obrovskou motivací." říká oštěpař, který si už zajistil účast na srpnovém mistrovství světa v Paříži.

Limit A 83,50 metru splnil hned na začátku sezony 8. května.

Při Velké ceně Olomouce hodil 83,71 metru, což je jeho letošní maximum. "Uklidnil jsem se," komentuje jeden ze splněných cílů tohoto roku. Na šampionát se začne připravovat v červenci.

Ač pochází z Třince, připouští, že domov už má v Praze. "V ní jsem se usadil i s přítelkyní," říká. Do Třince ale pořád jezdí za rodiči. "A za kamarády a také na pivko," dodává.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž