Bryan Clay

Bryan Clay | foto: Profimedia.cz

Olympijský vítěz Clay vzdal účast v desetiboji na atletickém MS v Tegu

  • 7
Soutěž desetibojařů na nadcházejícím světovém šampionátu atletů v jihokorejském Tegu se bude muset obejít bez olympijského vítěze Bryana Claye, který se potýká se zraněním šlachy v pravém kolenu.

"Mám pocit, že bych na šampionátu dosáhl o poznání horšího výsledku než na jaký za normálních okolností mám," citovala amerického atleta agentura Reuters. "Pokaždé je mým cílem zisk medaile, ale v posledních šesti týdnech mi bolavé koleno neumožňuje dostat se do nejlepší formy," dodal velký rival, ale zároveň přítel světového rekordmana Romana Šebrleho.

Clay se nyní podle vlastních slov soustředí na olympijské hry v Londýně, kde by v příštím roce rád získal jako první desetibojař třetí medaili. Zatím má ve své sbírce stříbro z Atén 2004 a zlato z Pekingu 2008.

Soutěž desetibojařů začne v Tegu hned v první den šampionátu, v sobotu 27. srpna. I přes absenci Claye má výprava USA reálnou šanci na úspěch. Na startu se objeví mistr světa Trey Hardee a letošní světová jednička  Ashton Eaton (8729 bodů z domácího šampionátu v Eugene).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž