Na finále Grand Prix se chystají dva Češi

  • 1
Paříž - Celou sezonu trpělivě schraňovali body a teď mohou sebrat sladkou smetanu úspěchu. Právo účasti na víkendovém finále Grand Prix v Paříži si vybojovali dva čeští atleti - výškař Tomáš Janků a Věra Pospíšilová. Třiadvacetiletá diskařka, která se blýskla čtvrtým místem na evropském šampionátu v Mnichově, dokonce postoupila jako třetí v pořadí, v hodnocení disciplíny před ní figurují jen mistryně světa Sadovová z Ruska a běloruská olympijská vítězka Zverevová.

"Už před mistrovství Evropy jsem se zaměřila na účast ve finále," poznamenala Pospíšilová, která získala jistotu startu na vyvrcholení Grand Prix už v červenci.

"Je to můj druhý vrchol sezony a chtěla bych podat výkon na úrovni mého osobního rekordu," dodala svěřenkyně kouče Šilhavého, jež několikrát těsně zaostala za hranicí čtyřiašedesáti metrů. 

Tomáš Janků skončil na ME v Mnichově pátý a minulý týden se ozdobil stříbrem na armádním mistrovství světa. "Stále však čekám na maximálně vydařený závod, takový letos ještě nepřišel," litoval výškař pražské Dukly.

"Chci podat bojovný výkon, kdybych překonal 230 centimetrů, můžu pak ještě skočit hodně vysoko," věří Janků, který se na stadionu Charlety mimo jiné utká s favorizovaným švédským duem Holm, Strand, mistrem Evropy Rybakovem či protřelým Boswellem z Kanady.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž