Jelena Isinbajevová

Jelena Isinbajevová

Lístky na Isinbajevovou a spol. mizí. Bude plno?

  • 0
Na ploše už zbývá jediná prohlubeň, kterou muži v montérkách brzy promění v poslední součást palubovky. Tradiční hokejové mantinely už dávno ustoupily mnohem menším atletickým. A velká záměna je u konce. V největší české hale místo ledu vyrostla atletická dráha – pražská O2 Arena už zítra přivítá Mítink světových rekordmanů.

"Kdyby padl aspoň jeden světový rekord, budu naprosto spokojený," říká ředitel akce, legendární oštěpař Jan Železný. "Vždyť jde o posouvání hranic lidských možností. Určitě bych si pak večer otevřel něco dobrého na zapití."

Kdo jsou největší adepti? Fenomenální ruská tyčkařka Isinbajevová, etiopská vytrvalkyně Defarová, možná i kráska Vlašičová ve skoku vysokém nebo běžecký supertalent Kaki ze Súdánu.

I díky nim zní pro pořadatele libozvučná – a pro někoho možná překvapivá – zpráva: V Praze by mohlo být vyprodáno. Při snížené kapacitě haly na 12 000 diváků zbývalo včera jen 2 000 lístků, všechny navíc do horního patra, tedy do levnějších částí. K dostání jsou na terminálech Sazky či na internetových stránkách www.sazkaticket.cz.

"Podle vstupenek lze vidět, že se lidi těší," chválí si Železný. "To číslo je vysoké, když uvážíte, že v polovině Prahy jsou jarní prázdniny a v Liberci probíhá lyžařské mistrovství světa. O atletiku je zájem."

Hlavně o jedno jméno, jímž udělali pořadatelé "kauf" – Isinbajevová vyhlásila útok na další z dlouhé řady svých světových rekordů. Být při tom, to je lákadlo číslo jedna: po pondělním příletu Rusky se za několik hodin hned prodala další tisícovka lístků. "Ona je hnací motor, který lidi přitahuje," soudí Železný.

Proto Isinbajevová i další známí atleti čekají bouřlivý večer. "Mám halu ráda – je tu teplo, víc energie, všichni jsou si blíž," říkala včera americká sprinterka Carmelita Jeterová, bronzová žena na stovce z mistrovství světa. "I já si občas říkal: Škoda, že nemůžu házet v hale. Má to atmosféru," líčí oštěpařský šampion a dnes funkcionář Železný.

Ale i bez něj je nač se těšit.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž