Kauza? Fáma, co se musí vyšetřit

Praha - Fáma, hloupost, poučení. Tak se osobnosti české atletiky i lidé blízcí vícebojařům Romanu Šebrlemu a Tomáši Dvořákovi dívají na kauzu, která se kolem atletů rozpoutala na mistrovství světa v Helsinkách. "Nejsem u toho dění. Kdo ví, jak to všechno vzniklo, myslím, že je to trochu zbytečná fáma," řekla Jarmila Kratochvílová.

"Věřím, že se to vyřeší, a nenapadá mě nic jiného, než že je to blbost. Ale je to rozpoutané a musí se to vyšetřit do posledního šroubečku, aby bylo všem jasné, že se lékař výpravy neprovinil. Glukóza je normální výživa, kterou používá podle mě spousta sportovců."
Jarmila Kratochvílová
(dvojnásobná mistryně světa z Helsinek 1983)

"Je to velmi poučný případ, jednak v tom, jak se během dne šíří a mění informace a názory, a pak v tom, jak jedna případná chyba může zmařit mnohaleté úsilí řady lidí. V tuto chvíli neznám výsledek celé kauzy, ale věřím, že se vše vysvětlí a dobře dopadne. A věřím samozřejmě i tomu, že Roman vědomě neudělal nic nedovoleného."
Karel Tejkal
(mediální zástupce Romana Šebrleho)

"Je to běžná věc, glukóza se doplňuje. Na závodech je zcela běžná praxe, že oficiální lékař šampionátu je přítomen a pozoruje, co se atletům podává."
Luděk Svoboda
(trenér Tomáše Dvořáka)

"Nemůžu se k tomu vyjadřovat. Sedím v lázních a vím jen  to, co se povídá a píše v novinách."
Dana Zátopková
(olympijská vítězka z Helsinek 1952)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž