Herminátor musí vidět Grafovou na vlastní oči

Vídeň - Do dvou velkých postav rakouského sportu se budou v neděli vpíjet pohledy diváků v hale Ferryho Dusiky. Půlkařka Stephanie Grafová bude na halovém evropském šampionátu ve Vídni bojovat o zlato na osmistovce, pokud se ovšem neuvízne v síti rozběhů, což je však z pohledu domácích fandů nepřijatelné. A z hlediště bude symbol a obrovskou favoritku letošního HME sledovat Hermann Maier, živoucí sjezdařská legenda. "Chci vidět Steffin finálový běh na vlastní oči," nechal se slyšet 'Herminátor', který patří k velkým přiznivcům Grafové.

"Steffi na mě vždycky dělala velký dojem. Její síla, zápal a tréninková morálka jsou příkladné," citovala Maierův chvalozpěv oficiální webová stránka halového mistrovství Evropy ve Vídni.

Dvojnásobný olympijský vítěz z Nagana, který se kvůli zranění nezúčastnil ZOH v Salt Lake City, se momentálně nachází v Praze, kde točí reklamní šot. Z české metropole přicestuje do Vídně spolu se svojí přítelkyní Gudrun v sobotu.

A pak si bude vychutnávat bitvu vicemistryně světa v Edmontonu o titul šampionky starého kontinentu. "Vždy jsem byl velkým fanouškem atletiky. Na půlkařské finále se moc těším a samozřejmě doufám, že Steffi získá zlato," dodal Hermann Maier.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž