Greene a Montgomery se pustili do války slov

Santa Clara - Slovní přestřelku rozpoutali před nadcházejícím mistrovstvím Spojených států v atletice sprinteři Tim Montgomery a Maurice Greene. Přestože se na šampionátu, který rozhodne o nominacích na mistrovství světa v Paříži, vyhnou přímé konfrontaci a každý bude startovat na jiné trati, dali na tiskové konferenci i po ní průchod vzájemné rivalitě. "Nebudu respektovat nikoho, kde nerespektuje mne," prohlásil držitel světového rekordu v nejkratším sprintu Montgomery.

Greene, který nejrychlejší čas držel do září, zpochybnil loňské rozhodnutí svého soupeře odejít od trenéra Trevora Grahama. "Stupidní," zhodnotil Montgomeryho krok.  Ve štiplavých poznámkách pokračovali i na tiskové konferenci. "Chtěl bys zpátky světový rekord?" pokřikoval posměšně Montgomery, který se přišel podívat na Greeneovu tiskovku.

"Dostanu ho zpátky," kontroval Greene, který dal pro šampionát v Palo Alto přednost závodu na 200 metrů. Montgomery poběží stovku.  Montgomery v této sezoně zatím nezáří. "Před čtyřmi, pěti měsíci jsem uvažoval, že sezonu odpískám," přiznal sprinter, jenž se kvůli tlaku okolí rozešel s někdejším trenérem dopingového hříšníka Bena Johnsona Charliem Francisem.

Jeho partnerka Marion Jonesová navíc příští měsíc očekává narození jejich prvního potomka, takže Montgomery se nesoustředí jen na své výkony.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž