Grafové chybí rychlost, míní kouč

Praha - Stephanie Grafová, rakouská půlkařka a sběratelka stříbrných medailí na velkých akcích, se zřejmě v halové sezoně na dráze neobjeví. Minulý týden absolvovala důležitý běžecký test a její trenér Stechemesser se vyjádřil, že je kondičně sice v pořádku, ale schází jí rychlost, v tomto období už potřebná. Grafová prožila smolný rok 2002, na HME doma ve Vídni překvapivě podlehla Slovince Čeplakové a letní sezonu vynechala kvůli operaci nezhoubného nádoru.

Ana Fidelia Quirotová, bývalá světová šampionka na 800 metrů, si na rodné Kubě vyzkoušela půlmaratonskou trať. Už šestnáctý ročník tamního klání zvládla na úrovni hodiny a dvaačtyřiceti minut. Přiznala, že stále denně běhá a lákají jí veteránské závody na středních tratích.

Jefferson Pérez, olympijský vítěz z roku 1996 z Atlanty v chůzi na dvacet kilometrů, má opět velkolepé plány. Ekvádorci dodalo sebevědomí říjnové vítězství na Světovém poháru v Turíně a nechal se slyšet, že by chtěl získat zlaté medaile na světovém šampionátu v Paříži v roce 2003 i rok později na OH v Aténách. Vytrvaleckou 'padesátku' plánuje podle svých slov v budoucnu absolvovat už jen dvakrát.

V anketě kanadského deníku Toronro Star o nejlepšího sportovce v historii města zvítězil atlet. Vyznamenán byl sprinter Donovan Bailey, olympijský vítěz, mistr světa a bývalý držitel světového rekordu v běhu na sto metrů. Za ním skončil boxer George Chuvalo a až na třetí příčce se umístil první hokejista - někdejší brankářská hvězda NHL a pětinásobný vítěz Vezina Trophy Ken Dryden.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž