Freemanová ukončila kariéru

  • 2
Sydney - Cathy Freemanová se po měsících přemýšlení rozhodla s vrcholovou atletikou nadobro skončit. Třicetiletá čtvrtkařka si získala srdce všech Australanů díky vítězství na olympijských hrách v Sydney. Od té doby ji však pronásledovala zranění a marně se snažila o návrat. Šéftrenér australského svazu Keith Connor oznámil, že už ztratila chuť a její kariéra je minulostí.

Connor potkal Freemanovou v úterý odpoledne na letišti v Londýně; nedaleko anglické metropole australská běžkyně trénuje.

"V podstatě říkala, že její srdce už netluče pro atletiku. Že ztratila potřebnou vášeň a už sportu nedává všechno," tlumočil Connor slova, kterými mu Freemanová vysvětlila svůj odchod.

Mistryně světa z let 1997 a 1999 se po zlatém olympijském běhu rozhodla celou sezonu vynechat, aby si odpočinula. Loni na podzim se chtěla vrátit, ale místo tréninku se věnovala nemocnému manželovi. V únoru zase zbrzdilo její přípravu svalové zranění, a tak se poprvé představila až v březnu.

Ve městě životního úspěchu Sydney však po necelých pěti letech v běhu na 400 metrů poprvé prohrála. Poslední soutěžní start absolvovala Freemanová 24. května v americkém Eugene, ale až páté místo pro ni bylo velkým zklamáním.

Ještě před měsícem nicméně vyvrátila spekulace o konci kariéry a místo toho oznámila, že individuální závody již letos nepoběží. Svou přípravu směřovala k účasti ve štafetě na srpnovém MS v Paříži.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž