Běžec dvakrát neuspěl, až stadion zabral

Domažlice - Nevyhrál, doběhl druhý. I tak vytrvalce Pavla Faschingbauera v cíli Domažlického půlmaratonu obklopili fanoušci. Vždyť startoval doma. "Lidé mě hnali dopředu. Strašně mi pomohli," tvrdil v cíli běžec, který získal titul mistra republiky, splnil limit pro účast na mistrovství světa v půlmaratonu a čas 1:03:34 hodiny je jeho novým osobním rekordem. Sotva doběhl, přijímal gratulace, rozdával podpisy.

Ani nešel do šatny, sportovní soupravu si oblékal venku, obklopen dětmi, které žadonily o podpis a o fotku. Jenže ty měl Faschingbauer jen tři. A tak vymýšlel, jak je co nejspravedlivěji udat. "Kluci dáte přednost holkám?" ptal se. Jenže o tom kluci nechtěli ani slyšet.

"Tak kdo měl nejlepší vysvědčení?" zkoušel dál. Ani s tím neuspěl. A tak dětem navrhl: "Přijďte v sobotu v deset hodin na stadion." S tím uspěl. Je zvyklý na takový zájem? "V Domažlicích a okolí se mi to občas stává," poznamenal.

Pavel Faschingbauer v Domažlicích bydlí, trénuje a občas závodí. Naposledy vyhrál Bělskou pětku a běh v Koutě na Šumavě. Oba závody v traťových rekordech. "Věřil jsem, že půlmaraton poběží dobře a splní limit. Vybičoval se k výbornému výkonu," chválil Faschingbauerův výkon šéf Domažlického půlmaratonu Petr Konop.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Půlmaraton