Zelný salát s křenem a houbami

Není nic zdravějšího, než kombinace zelného salátu a křenu. Když přidáte pálivou papričku, tak z těla vyženete každý neduh.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    290 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1215 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    37,7 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    16,6 g

    55 %

    55 %

  • Bílkoviny

    11,9 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílé zelí a cibuli očistíme. Zelí nakrouháme na jemno, cibuli na tenké plátky. Chilli zbavíme zrníček a nakrájíme na kolečka. Křen oloupeme a nastrouháme. Vše vložíme společně do mísy a dochutíme solí, cukrem, kmínem, olejem a trochou octa.
  2. Důkladně promícháme a necháme odležet na chladném místě.
  3. Houby očistíme a nakrájíme na měsíčky. Zprudka orestujeme na pánvi. Okořeníme solí, pepřem a trochou kmínu.
  4. Orestované teplé houby smícháme se zelným salátem a podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu.
Autor:

Podobné recepty

Tuňákový salát s fazolemi

Pokud máte rádi ryby, tak vám zachutná i tento salátek.

Sleďový salát s jablky a bílými fazolemi

Doplňte sledě v salátku sladkými jablky.

Salát z barevných fazolí a zelených fazolek

Pestrý salát, který vás díky fazolím zasytí.

Vrstvený salát

Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.

Vrstvený salát tučňák

Tento salát se bude líbit každému dítěti.