Zelné závitky s masem

Zelné závitky jsou oblíbenou pochutinou ve východní Evropě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    518 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2166 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    50,0 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    14,9 g

    50 %

    50 %

  • Bílkoviny

    40,0 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    14,2 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hlávku zelí vložíme do vroucí osolené vody a necháme blanžírovat 2-3 minuty. Pak scedíme a necháme vychladnout. Z hlávky zelí oddělíme jednotlivé vnější listy. Rýži uvaříme. Maso uvaříme ve vývaru 15 minut, scedíme (vývar později použijeme na omáčku).
  2. Maso umeleme a promícháme s uvařenou rýží. Mrkev oloupeme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a spolu se strouhaným sýrem přidáme do hmoty. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Zelné listy rozložíme na pracovní plochu a rozdělíme na ně připravenou náplň.
  4. Pak zahneme strany listů ke středu přes náplň a zarolujeme pevně do konce až přes část s řapíkem. Závitky postupně navrstvíme do hrnce spojem dolů tak, aby se nerozpadly a náplň nevytekla. Rajčata rozmixujeme se sklenicí vývaru z masa. Přidáme špetku muškátového oříšku. Omáčkou podlijeme závitky, přidáme lžíci másla a závitky dusíme 20 minut na mírném ohni.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.