Ingredience
Postup
- Hlávku zelí vložíme do vroucí osolené vody a necháme blanžírovat 2-3 minuty. Pak scedíme a necháme vychladnout. Z hlávky zelí oddělíme jednotlivé vnější listy. Rýži uvaříme. Maso uvaříme ve vývaru 15 minut, scedíme (vývar později použijeme na omáčku).
- Maso umeleme a promícháme s uvařenou rýží. Mrkev oloupeme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a spolu se strouhaným sýrem přidáme do hmoty. Dochutíme solí a pepřem.
- Zelné listy rozložíme na pracovní plochu a rozdělíme na ně připravenou náplň.
- Pak zahneme strany listů ke středu přes náplň a zarolujeme pevně do konce až přes část s řapíkem. Závitky postupně navrstvíme do hrnce spojem dolů tak, aby se nerozpadly a náplň nevytekla. Rajčata rozmixujeme se sklenicí vývaru z masa. Přidáme špetku muškátového oříšku. Omáčkou podlijeme závitky, přidáme lžíci másla a závitky dusíme 20 minut na mírném ohni.