Ingredience
Postup
- Očištěnou mrkev, petržel, celer a cibuli vložíme do hrnce s litrem vody a asi 15 minut vaříme. Mrkev vyndáme už po 10 minutách, aby nebyla moc měkká. Pak vyndáme i ostatní zeleninu a do vývaru přidáme kostku zeleninového masoxu.
- Rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Bílek osolíme, opepříme bílým mletým pepřem a vidličkou lehce našleháme. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, nakapeme do ní po malých částech rozšlehaný bílek a necháme ve vroucí vodě srazit. Vzniklé ?kytičky? jen krátce povaříme, pak opatrně scedíme a dáme do studené vody.
- Uvařenou mrkev nakrájíme na kolečka asi půl cm silná a tvořítkem z nich vykrájíme srdíčka. Zeleninový vývar znovu přivedeme k varu, přidáme na nudličky nakrájený pórek a krátce povaříme. Pak do polévky vložíme bílkové kytičky, mrkvová srdíčka, podle chuti osolíme. Při podávání ji ozdobíme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.