Zeleninový vývar s mrkvovými srdíčky a vaječnými květy

Udělejte partnerovi radost na Valentýna.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    174 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    730 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    18,0 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    21,7 g

    72 %

    72 %

  • Bílkoviny

    10,7 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěnou mrkev, petržel, celer a cibuli vložíme do hrnce s litrem vody a asi 15 minut vaříme. Mrkev vyndáme už po 10 minutách, aby nebyla moc měkká. Pak vyndáme i ostatní zeleninu a do vývaru přidáme kostku zeleninového masoxu.
  2. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Bílek osolíme, opepříme bílým mletým pepřem a vidličkou lehce našleháme. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, nakapeme do ní po malých částech rozšlehaný bílek a necháme ve vroucí vodě srazit. Vzniklé ?kytičky? jen krátce povaříme, pak opatrně scedíme a dáme do studené vody.
  3. Uvařenou mrkev nakrájíme na kolečka asi půl cm silná a tvořítkem z nich vykrájíme srdíčka. Zeleninový vývar znovu přivedeme k varu, přidáme na nudličky nakrájený pórek a krátce povaříme. Pak do polévky vložíme bílkové kytičky, mrkvová srdíčka, podle chuti osolíme. Při podávání ji ozdobíme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.