Zeleninový vývar s mrkvovými srdíčky a vaječnými květy
Udělejte partnerovi radost na Valentýna.
Postup
- Očištěnou mrkev, petržel, celer a cibuli vložíme do hrnce s litrem vody a asi 15 minut vaříme. Mrkev vyndáme už po 10 minutách, aby nebyla moc měkká. Pak vyndáme i ostatní zeleninu a do vývaru přidáme kostku zeleninového masoxu.
- Rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Bílek osolíme, opepříme bílým mletým pepřem a vidličkou lehce našleháme. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, nakapeme do ní po malých částech rozšlehaný bílek a necháme ve vroucí vodě srazit. Vzniklé ?kytičky? jen krátce povaříme, pak opatrně scedíme a dáme do studené vody.
- Uvařenou mrkev nakrájíme na kolečka asi půl cm silná a tvořítkem z nich vykrájíme srdíčka. Zeleninový vývar znovu přivedeme k varu, přidáme na nudličky nakrájený pórek a krátce povaříme. Pak do polévky vložíme bílkové kytičky, mrkvová srdíčka, podle chuti osolíme. Při podávání ji ozdobíme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
174 KCal
8 %
7 %
-
Energie
730 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
18,0 g
21 %
18 %
-
Vláknina
21,7 g
72 %
72 %
-
Bílkoviny
10,7 g
17 %
16 %
-
Tuky
1,9 g
3 %
3 %
-
nasycené
0,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA