Zeleninový vývar s mrkvovými srdíčky a vaječnými květy

Udělejte partnerovi radost na Valentýna.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

2 PORCE +

Postup

  1. Očištěnou mrkev, petržel, celer a cibuli vložíme do hrnce s litrem vody a asi 15 minut vaříme. Mrkev vyndáme už po 10 minutách, aby nebyla moc měkká. Pak vyndáme i ostatní zeleninu a do vývaru přidáme kostku zeleninového masoxu.
  2. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Bílek osolíme, opepříme bílým mletým pepřem a vidličkou lehce našleháme. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, nakapeme do ní po malých částech rozšlehaný bílek a necháme ve vroucí vodě srazit. Vzniklé ?kytičky? jen krátce povaříme, pak opatrně scedíme a dáme do studené vody.
  3. Uvařenou mrkev nakrájíme na kolečka asi půl cm silná a tvořítkem z nich vykrájíme srdíčka. Zeleninový vývar znovu přivedeme k varu, přidáme na nudličky nakrájený pórek a krátce povaříme. Pak do polévky vložíme bílkové kytičky, mrkvová srdíčka, podle chuti osolíme. Při podávání ji ozdobíme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    174 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    730 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    18,0 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    21,7 g

    72 %

    72 %

  • Bílkoviny

    10,7 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Marocká zeleninová polévka

Ochutnejte specialitu z marocké kuchyně.