Zelená polévka z jarních bylinek

Doplňte si důležité minerály z bylinkové polévky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    130 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    542 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    4,7 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    1,7 g

    3 %

    2 %

  • Tuky

    11,1 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    6,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechny bylinky přebereme, důkladně očistíme a opereme pod tekoucí vodou. Necháme je dobře okapat a najemno posekáme. Pokud nemáme všechny druhy bylinek, můžeme některé vynechat. I tak bude polévka velmi chutná.
  2. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku. Přidáme posekané bylinky a za stálého míchání je v jíšce osmažíme.
  3. Jíšku s bylinkami zalijeme vodou, osolíme a jen krátce povaříme. Nakonec polévku zahustíme rozšlehanými žloutky. Podáváme ji nezcezenou, ozdobenou malými nasucho opečenými rajčátky a bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Soljanka

Výživná polévka „Soljanka“ je oblíbeným jídlem ve východní Evropě.

Špenátová polévka

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátový krém

Lahodná polévka, která stojí za vyzkoušení.

Špenátová polévka se sázeným vejcem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátová polévka s telecím masem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.