Závitky z tresky s křenovým máslem

Zkuste připravit na Vánoce rybu trochu netradičně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    648 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2712 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    5,4 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    35,8 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    53,0 g

    82 %

    76 %

  • nasycené

    24,7 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a opečeme na olivovém oleji (z obou stran asi 3 minuty). Pak cuketu přendáme do zapékací misky a dochutíme solí a pepřem.
  2. Čerstvý křen oloupeme a najemno nastrouháme. Potom ho smícháme se změklým máslem, solí a pepřem.
  3. Filety tresky potřeme křenovým máslem, posypeme petrželkou a zarolujeme. Opatrně nakrájíme na menší „špalíčky“ a připevníme párátkem.
  4. Závitky naskládáme na cukety do pekáčku, zalijeme smetanou a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Po upečení můžeme dochutit chilli papričkou.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.