Zapékané papriky plněné fazolemi a mletým masem

nehodnoceno

Podávejte tyto plněné papriky s rýží, pečivem nebo bramborami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    340 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1422 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    26,1 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    21,2 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    16,0 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Společně s masem je na rozehřátém oleji orestujeme a necháme zchladnout.
  2. Oba druhy sterilovaných fazolí scedíme. Bílé fazole rozmixujeme a smícháme s červenými fazolemi, masovou směsí, vejcem a petrželí. Hmotu osolíme a opepříme.
  3. Papriky omyjeme, odkrojíme vršky a odstraníme semena. Lusky naplníme fazolovou směsí, kterou posypeme nastrouhaným sýrem, a přiklopíme je odkrojenými vršky.
  4. Vložíme je do pekáčku, podlijeme lehce vodou a v troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme asi 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Znojemská hovězí pečeně

Skvělý recept na rodinný oběd.