Ingredience
Postup
- Lilek očistíme, opláchneme a podélně rozkrojíme na čtvrtky, které osolíme a opepříme. Dáme ho do mísy, zalijeme vínem a necháme odležet. Mezitím připravíme omáčku pesto. Česnek oloupeme, dáme do hmoždíře, přidáme bazalku, piniová jádra a vše rozdrtíme. Vzniklou jemnou pastu osolíme, opepříme a po částech vmícháme olej. Přisypeme sýr a znovu dobře promícháme.
- Lilek opatrně osušíme. V pánvi rozpálíme olej a čtvrtky lilku po obou rozkrojených stranách zprudka opečeme. Sýr rozdělíme na malé kousky, sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme.
- Lilek dáme do zapékací mísy nebo na talíře (ohnivzdorné), přidáme sušená rajčata a posypeme je sýrem. Zapékáme asi 5 minut v mírně vyhřáté troubě při 130 °C, dokud sýr nezměkne.
- Plátky toustového chleba potřeme lehce máslem a opečeme na pánvi po obou stranách. Pak je rozkrájíme na trojúhelníky. Listy salátu opláchneme a necháme okapat. Lilky na talířích opepříme, přidáme omáčku pesto a toasty.