Zapečené žampiony se špenátem a fazolemi

Tento pokrm můžete podávat samotný nebo jako přílohu k masu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    763 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3193 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    54,3 g

    62 %

    54 %

  • Vláknina

    23,0 g

    77 %

    77 %

  • Bílkoviny

    27,6 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    42,7 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žampiony omyjeme, odřízneme nohy, vyskládáme do pekáčku a zastříkneme polovinou olivového oleje. Osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem otrhaným od stonků.
  2. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi deset minut. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme v pánvi na zbylém olivovém oleji dozlatova.
  3. Potom přisypeme scezené fazole z konzervy, osolíme, opepříme a společně restujeme asi tři minuty.
  4. Nakonec přidáme propláchnutý špenát, promícháme a krátce společně prohřejeme. Hotovou směs přimícháme k žampiónům do pekáčku. Podáváme například s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.