Zapečené žampiony se špenátem a fazolemi
Tento pokrm můžete podávat samotný nebo jako přílohu k masu.
Postup
- Žampiony omyjeme, odřízneme nohy, vyskládáme do pekáčku a zastříkneme polovinou olivového oleje. Osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem otrhaným od stonků.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi deset minut. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme v pánvi na zbylém olivovém oleji dozlatova.
- Potom přisypeme scezené fazole z konzervy, osolíme, opepříme a společně restujeme asi tři minuty.
- Nakonec přidáme propláchnutý špenát, promícháme a krátce společně prohřejeme. Hotovou směs přimícháme k žampiónům do pekáčku. Podáváme například s pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
763 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3193 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
54,3 g
62 %
54 %
-
Vláknina
23,0 g
77 %
77 %
-
Bílkoviny
27,6 g
44 %
41 %
-
Tuky
42,7 g
66 %
61 %
-
nasycené
5,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...