Zapečené žampiony se špenátem a fazolemi

Tento pokrm můžete podávat samotný nebo jako přílohu k masu.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Žampiony omyjeme, odřízneme nohy, vyskládáme do pekáčku a zastříkneme polovinou olivového oleje. Osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem otrhaným od stonků.
  2. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi deset minut. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme v pánvi na zbylém olivovém oleji dozlatova.
  3. Potom přisypeme scezené fazole z konzervy, osolíme, opepříme a společně restujeme asi tři minuty.
  4. Nakonec přidáme propláchnutý špenát, promícháme a krátce společně prohřejeme. Hotovou směs přimícháme k žampiónům do pekáčku. Podáváme například s pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    763 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3193 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    54,3 g

    62 %

    54 %

  • Vláknina

    23,0 g

    77 %

    77 %

  • Bílkoviny

    27,6 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    42,7 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.