Zapečené nachos s mletým masem

Nachos se v Mexiku podává nejčastěji se salsou, sýrem a hovězím masem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    540 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2260 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    71,2 g

    81 %

    71 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    29,6 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    15,9 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Pak přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme, dokud nezhnědne.
  2. Ochutíme solí, pepřem, worchesterem a mletou paprikou. Vmícháme sterilovaná rajčata, podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut.
  3. Pak masovou směs rozprostřeme do pekáče, doplníme nasekanými jalapenos, rozkrájenými okurkami a proložíme lupínky nachos. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 200 °C asi 10 minut. Před podáváním můžeme doplnit lístky salátu.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.