Zapečená čočka s klobásou

Toto jídlo bude chutnat ještě lépe s českým točeným pivem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez bobtnání

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    722 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3022 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    46,6 g

    53 %

    47 %

  • Vláknina

    26,1 g

    87 %

    87 %

  • Bílkoviny

    39,9 g

    63 %

    59 %

  • Tuky

    29,5 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    8,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku propereme a necháme asi 2 hodiny bobtnat ve studené vodě. Pak ji uvaříme téměř doměkka. Těsně před koncem vaření ji osolíme. Přebytečnou tekutinu slijeme.
  2. Brambory, mrkev a celer očistíme. Vše pokrájíme nadrobno. Brambory necháme vařit v osolené vodě. Asi po 5 minutách přidáme mrkev. Když je vše skoro měkké, přisypeme celer. Zeleninu ihned scedíme a necháme odkapat.
  3. Cibuli s česnekem oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji v pánvi. Pak vmícháme na kolečka pokrájenou klobásu. Směs promícháme s čočkou a povařenou zeleninou. Vše dochutíme solí a pepřem a rozprostřeme do vymaštěné zapékací mísy.
  4. Vejce rozšleháme s mlékem a sýrem a rovnoměrně je rozlijeme na čočkovou směs. Vše zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.