Ingredience
Postup
- Změklé máslo pokrájíme na malé kousky a společně s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme ručním šlehačem do pěny. Pak přidáme vejce.
- Sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme najemno, promícháme s kypřicím práškem a kakaem a promícháme s vaječnou pěnou.
- Koláčovou formu vymažeme máslem. Dno vyložíme pečicím papírem (upečený koláč tak budeme moct snadno vyjmout z formy). Višně omyjeme a osušíme. Poté je odstopkujeme a vypeckujeme.
- Na dno formy rozetřeme asi 2/3 těsta. Navrch naneseme džem a rozložíme ovoce. Zbylé těsto přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a ve tvaru mřížky nastříkáme navrch koláče. Koláč posypeme mandlovými plátky a vložíme do vyhřáté trouby. Při 170 °C ho pečeme asi 25 minut.