Višňové řezy

Ke kávě nesmí chybět sladký moučník.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na višňovou náplň:

Na pudinkový krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    212 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    887 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    38,3 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    5,2 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh. Postupně zapracujeme žloutky a nakonec prosátou mouku. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku o velikosti 20x30 cm a vložíme do trouby. Při 170 °C ho pečeme asi 30 minut.
  2. Upečený korpus necháme chvíli vychladnout ve formě. Pak ho vyklopíme na kovovou mřížku. Pekáček umyjeme, vyložíme alobalem a zcela vychladlý korpus do něj vrátíme.
  3. V troše nálevu z višní rozmícháme pudinkový prášek. Zbylou šťávu osladíme a přivedeme k varu. Přilijeme pudinkovou zálivku a šťávu vaříme, dokud nezhoustne. Poté ji odstavíme, vmícháme do ní višně a rozetřeme ji na korpus v pekáčku. Moučník uložíme do chladna zatuhnout.
  4. Z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme hustý krém. Za občasného promíchání ho necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme máslo a rozetřeme ho na zatuhlý moučník. Když zatuhne, rozdělíme dezert na řezy.
Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Řezy s pudinkovým krémem

Lahodný dezert z listového těsta.

Řezy z odpalovaného těsta

Odpalovaného těsta se nemusíte bát, s naším receptem ho hravě zvládnete.