Vínové hvězdičky

Nezapomeňte si na Vánoce upéct i zdravé cukroví.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez odležení

Ingredience

50 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    72 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    300 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    5,3 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,9 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosijeme se špetkou soli na vál, přidáme na kousky nakrájený tuk a víno. Zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu asi hodinu odležet.
  2. Pak těsto rozválíme na plát silný 5 mm a vykrájíme z něj hvězdičky. Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme cukroví na plechu vychladnout a pak je obalujeme ve směsi cukru se skořicí.
Autor:

Podobné recepty

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.