Vepřové kotlety v jablečné marinádě se salátem

Každý milovník grilování by měl tento recept znát.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na marinádu:

Na salát:

Na zálivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    605 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2529 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    15,2 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    40,5 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    41,2 g

    63 %

    59 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. V misce smícháme jablečný džus, cukr, sójovou omáčku, olej a nadrobno nasekanou cibuli.
  2. Maso naložíme do marinády a uložíme do lednice minimálně na hodinu (nejlépe přes noc). Steaky grilujeme cca 5 minut z každé strany.
  3. Hotové kotlety dáme stranou a necháme 3 minuty odpočívat. Na salát smícháme čekankové lístky s polníčkem a kousky pokrájených jablek.
  4. Salát promícháme se zálivkou z citronové šťávy, medu, olivového oleje. Dochutíme solí, pepřem a řeřichou. Steaky podáváme se salátem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.