Vepřová plec na paprice s jasmínovou rýží

Pokud nevíte co uvařit, inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 85 min

Ingredience

4 PORCE +

Na rýži:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    687 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2873 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    38,3 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    35,4 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    42,9 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    13,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, po 8 minutách přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme maso. Společně restujeme asi 1 minutu a zalijeme 500 ml vody. Osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme asi 80 minut doměkka.
  2. Uvařené maso dáme stranou, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Poté do omáčky vrátíme maso.
  3. Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme rýži, po 2 minutách přilijeme 600 ml vody, osolíme, přivedeme k varu a poté pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 14 minut. Nakonec odstavíme a necháme pod pokličkou dojít dalších 12 minut. Poté podáváme rýži s omáčkou, masem a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.