Vdolky s povidly

Zavzpomínejte na dětství při smažení sladkých vdolků.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

20 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    194 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    811 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    27,1 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    6,0 g

    9 %

    9 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí rozdrobíme do poloviny vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Změklé máslo utřeme s cukrem, prosátou mouku osolíme, přidáme vykynutý kvásek, utřenou máslovou hmotu, vejce, rum, kůru, zbylé vlažné mléko a zpracujeme na vláčné těsto, které necháme cca 30 minut kynout na teplém místě.
  2. Po nakynutí těsto rozválíme na plát silný 2 cm a vykrajujeme z něj kolečka o velikosti 6 cm. Rozložíme je na pomoučněný vál, zakryjeme utěrkou a necháme znovu 20 minut kynout. Tuk nahřejeme na 180 °C, vykynuté vdolky před smažením ve středu promáčkneme a smažíme z obou stran dozlatova.
  3. Usmažené vdolky necháme okapat na savém papíře, před podáváním je potřeme povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme smetanou vyšlehanou s vanilkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...