Včelí řezy s mandlemi a medem

Máte domácí med? Upečte z něj tyto skvělé řezy.

Obtížnost

Střední

Vaření 150 min

bez kynutí

Ingredience

15 PORCE +

Na těsto:

Na mandlovou polevu:

Na krém:

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. V míse promícháme mouku se zbylým cukrem, vejci a špetkou soli. Přilijeme zbylé mléko, rozpuštěné máslo a rum. Pak přimícháme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout.
  2. Mezitím připravíme mandlovou polevu. V kastrůlku na mírném plameni rozpustíme máslo. Necháme jej mírně zchladnout a pak do másla vmícháme med, rum a nasekané mandle.
  3. Vykynuté těsto naneseme do vymazané formy a necháme ještě chvíli kynout. Poté povrch potřeme mandlovou polevou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.
  4. Pro přípravu krému nalijeme do kastrůlku mléko a smetanu, přisypeme pudinkový prášek a cukr. Za stálého míchání uvaříme hustý pudink, odstavíme jej a vmícháme med. Krém přikryjeme fólií a necháme úplně vychladnout. Nakonec do krému zašleháme kousky změklého másla.
  5. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme. Spodní plát po celém povrchu potřeme malinovým džemem. Horní část s mandlovou polevou nakrájíme na tři díly, které zespodu také namažeme džemem.
  6. Cukrářský sáček naplníme pudinkovým krémem, který rovnoměrně naneseme na spodní plát korpusu. Na krém opatrně přiklopíme všechny tři horní díly tak, aby byla mandlová vrstva nahoře. Moučník uložíme alespoň na 2 hodiny do lednice vychladit a pak jej rozkrájíme na řezy.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    581 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2431 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    61,4 g

    70 %

    61 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    9,9 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    31,5 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    17,2 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.