Ingredience
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. V míse promícháme mouku se zbylým cukrem, vejci a špetkou soli. Přilijeme zbylé mléko, rozpuštěné máslo a rum. Pak přimícháme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout.
- Mezitím připravíme mandlovou polevu. V kastrůlku na mírném plameni rozpustíme máslo. Necháme jej mírně zchladnout a pak do másla vmícháme med, rum a nasekané mandle.
- Vykynuté těsto naneseme do vymazané formy a necháme ještě chvíli kynout. Poté povrch potřeme mandlovou polevou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.
- Pro přípravu krému nalijeme do kastrůlku mléko a smetanu, přisypeme pudinkový prášek a cukr. Za stálého míchání uvaříme hustý pudink, odstavíme jej a vmícháme med. Krém přikryjeme fólií a necháme úplně vychladnout. Nakonec do krému zašleháme kousky změklého másla.
- Vychladlý korpus podélně rozkrojíme. Spodní plát po celém povrchu potřeme malinovým džemem. Horní část s mandlovou polevou nakrájíme na tři díly, které zespodu také namažeme džemem.
- Cukrářský sáček naplníme pudinkovým krémem, který rovnoměrně naneseme na spodní plát korpusu. Na krém opatrně přiklopíme všechny tři horní díly tak, aby byla mandlová vrstva nahoře. Moučník uložíme alespoň na 2 hodiny do lednice vychladit a pak jej rozkrájíme na řezy.