Vánoční kapr po ďábelsku

Ke každým Vánocům patří i smažený kapr.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    865 KCal

    39 %

    36 %

  • Energie

    3620 KJ

    39 %

    36 %

  • Sacharidy

    41,1 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    90,2 g

    143 %

    133 %

  • Tuky

    37,4 g

    58 %

    53 %

  • nasycené

    11,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kapra zbavíme šupin a vnitřností. Důkladně jej omyjeme ve studené vodě a osušíme. Po celém povrchu osolíme a necháme sůl asi pět minut působit. Pak tupou stranou nože stáhneme šlem a znovu kapra omyjeme a osušíme.
  2. Z kapra odřízneme hlavu, ploutve a naporcujeme ho na podkovy. Každou porci obalíme v hladké mouce a potom všechny potřeme plnotučnou hořčicí, kterou našleháme s citronem, aby měla ryba pikantnější chuť. Strouhanku smícháme s nastrouhaným sýrem a v této směsi připravené kapří podkovy obalíme. Sýr má za úkol zachytit šťávu, aby nevytekla z trojobalu.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a porce kapra na něm po obou stranách dozlatova osmažíme. Rybu podáváme s vařenými bramborami nebo také s bramborovým salátem a nazdobíme plátky citronu, pomeranče a rajčat.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Kuřecí roláda

Skvělý recept na přípravu kuřecího masa.