Ingredience
Postup
- Kapra zbavíme šupin a vnitřností. Důkladně jej omyjeme ve studené vodě a osušíme. Po celém povrchu osolíme a necháme sůl asi pět minut působit. Pak tupou stranou nože stáhneme šlem a znovu kapra omyjeme a osušíme.
- Z kapra odřízneme hlavu, ploutve a naporcujeme ho na podkovy. Každou porci obalíme v hladké mouce a potom všechny potřeme plnotučnou hořčicí, kterou našleháme s citronem, aby měla ryba pikantnější chuť. Strouhanku smícháme s nastrouhaným sýrem a v této směsi připravené kapří podkovy obalíme. Sýr má za úkol zachytit šťávu, aby nevytekla z trojobalu.
- Na pánvi rozehřejeme olej a porce kapra na něm po obou stranách dozlatova osmažíme. Rybu podáváme s vařenými bramborami nebo také s bramborovým salátem a nazdobíme plátky citronu, pomeranče a rajčat.