Vajíčková pomazánka s kapií a sterilovanou okurkou
Tradiční vajíčková pomazánka vylepšená sterilovanou kapií a okurkou se jistojistě stane vaší rodinnou stálicí.
Vaření 20 min
bez chladnutí
Postup
- Vejce vložíme do kastrolu se studenou vodou a uvaříme je natvrdo. Zchladíme je pod proudem studené vody, a když trochu vychladnou, oloupeme je.
- Šest vajec nasekáme a vsypeme do misky. Přidáme majonézu, hořčici a nadrobno nakrájenou sterilovanou zeleninu. Pomazánku dochutíme solí a pepřem.
- Zbylá vejce nakrájíme na plátky. Pomazánku mažeme na pečivo a zdobíme plátky vajíčka a sekanou řeřichou či jarní cibulkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
280 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1170 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
1,9 g
2 %
2 %
-
Vláknina
0,2 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
8,8 g
14 %
13 %
-
Tuky
26,3 g
40 %
38 %
-
nasycené
1,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA