Vajíčková pomazánka s kapií a sterilovanou okurkou

Tradiční vajíčková pomazánka vylepšená sterilovanou kapií a okurkou se jistojistě stane vaší rodinnou stálicí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

bez chladnutí

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Vejce vložíme do kastrolu se studenou vodou a uvaříme je natvrdo. Zchladíme je pod proudem studené vody, a když trochu vychladnou, oloupeme je.
  2. Šest vajec nasekáme a vsypeme do misky. Přidáme majonézu, hořčici a nadrobno nakrájenou sterilovanou zeleninu. Pomazánku dochutíme solí a pepřem.
  3. Zbylá vejce nakrájíme na plátky. Pomazánku mažeme na pečivo a zdobíme plátky vajíčka a sekanou řeřichou či jarní cibulkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    280 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1170 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    1,9 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    26,3 g

    40 %

    38 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.