Vafle s rybízovou šlehačkou

nehodnoceno

Potěšte svou drahou polovičku na Valentýna.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

6 PORCE +

Na vafle:

Postup

  1. Rybíz rozmačkáme, posypeme cukrem, podlijeme trochou vody a za občasného míchání ho rozvaříme. Směs poté přecedíme, šťávu krátce povaříme do zhoustnutí a necháme vychladit.
  2. Máslo smícháme s mlékem a rozšlehaným vejcem. V jiné misce smícháme prosátou mouku se solí, cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Pak spojíme a vymícháme řídké těsto.
  3. Vaflovač potřeme olejem, na spodní část nalijeme naběračku těsta, přiklopíme a upečeme vafle jednu po druhé.
  4. Smetanu vyšleháme dotuha, poté do ní vmícháme rybízové pyré, šlehačkou ozdobíme vafle, přidáme čerstvý rybíz, pocukrujeme a ihned podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    477 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1994 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    46,1 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    28,9 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    17,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pudinkový pohár s meruňkami a müsli

Nastartujte den luxusní sladkou snídaní.

Zapečená vejce se sýrem a rajčátky

Nastartujte váš den anglickou snídaní.

Zapečená vejce se šunkou

Udělejte si krásné ráno chutnou snídaní.

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.

Palačinky s mletým masem

Tato snídaně vás opravdu zasytí.