Vafle s rybízovou šlehačkou
Potěšte svou drahou polovičku na Valentýna.
Postup
- Rybíz rozmačkáme, posypeme cukrem, podlijeme trochou vody a za občasného míchání ho rozvaříme. Směs poté přecedíme, šťávu krátce povaříme do zhoustnutí a necháme vychladit.
- Máslo smícháme s mlékem a rozšlehaným vejcem. V jiné misce smícháme prosátou mouku se solí, cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Pak spojíme a vymícháme řídké těsto.
- Vaflovač potřeme olejem, na spodní část nalijeme naběračku těsta, přiklopíme a upečeme vafle jednu po druhé.
- Smetanu vyšleháme dotuha, poté do ní vmícháme rybízové pyré, šlehačkou ozdobíme vafle, přidáme čerstvý rybíz, pocukrujeme a ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
477 KCal
22 %
20 %
-
Energie
1994 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
46,1 g
52 %
46 %
-
Vláknina
2,6 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
7,5 g
12 %
11 %
-
Tuky
28,9 g
44 %
41 %
-
nasycené
17,9 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA