Uzená polévka s kroupami a hráškem
Na přípravě této polévky není nic složitého a navíc vás skvěle zahřeje.
Postup
- Uzená žebra důkladně opláchneme, dáme do hrnce, zalijeme je vodou a přivedeme k varu. Poté je přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen a vaříme asi hodinu.
- Hotový vývar scedíme. Žebra přendáme na talíř a necháme krátce vychladnout. Potom maso důkladně obereme od kostí.
- Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Uvařené jáhly scedíme a vrátíme je do hrnce.
- Zalijeme je připraveným uzeným vývarem, přidáme hrášek, utřený česnek a obrané maso. Polévku pár minut povaříme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
574 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2401 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
40,4 g
46 %
40 %
-
Vláknina
4,0 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
45,5 g
72 %
67 %
-
Tuky
23,6 g
36 %
34 %
-
nasycené
4,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA