Tvarohové koblížky s jemnou malinovou omáčkou

Koblížky připravíte do půl hodiny a vaše chuťové buňky budou plesat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Na omáčku:

Na koblížky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    416 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1741 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    61,3 g

    70 %

    61 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    16,0 g

    25 %

    24 %

  • Tuky

    10,7 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oba cukry na přípravu omáčky nasypeme do kastrůlku a na mírném ohni necháme zkaramelizovat. Přisypeme maliny a necháme je rozvařit. Před podáváním necháme vychladnout.
  2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme tvaroh, vejce, cukr a kypřicí prášek. Vše promícháme a necháme asi 15 minut odpočívat.
  3. Kousek těsta nabereme na lžíci a pomocí druhé lžíce vložíme do rozpáleného oleje, aby vznikl koblížek. Opakujeme s dalším těstem. Během smažení jednotlivé kousky otáčíme.
  4. Koblížky opékáme dozlatova, vyjmeme a dáme okapat na papírovou utěrku. Podle chuti je obalíme v moučkovém cukru.
Autor:

Podobné recepty

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.

Mandlovo-sezamové sypání

Oříškovým sypáním lehce dozdobíte jakýkoli dezert.

Tvarohová pascha s čokoládou

Při zdobení velikonoční paschy se fantazii meze nekladou.

Šišvárky s povidly

Tento moučník chutná přesně jako od babičky.

Vanilkový krém s malinami

Pokud máte rádi pudink, tak vás tento dezert uchvátí.