Tvarohové koblížky s jemnou malinovou omáčkou
Koblížky připravíte do půl hodiny a vaše chuťové buňky budou plesat.
Postup
- Oba cukry na přípravu omáčky nasypeme do kastrůlku a na mírném ohni necháme zkaramelizovat. Přisypeme maliny a necháme je rozvařit. Před podáváním necháme vychladnout.
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme tvaroh, vejce, cukr a kypřicí prášek. Vše promícháme a necháme asi 15 minut odpočívat.
- Kousek těsta nabereme na lžíci a pomocí druhé lžíce vložíme do rozpáleného oleje, aby vznikl koblížek. Opakujeme s dalším těstem. Během smažení jednotlivé kousky otáčíme.
- Koblížky opékáme dozlatova, vyjmeme a dáme okapat na papírovou utěrku. Podle chuti je obalíme v moučkovém cukru.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
416 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1741 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
61,3 g
70 %
61 %
-
Vláknina
6,2 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
16,0 g
25 %
24 %
-
Tuky
10,7 g
16 %
15 %
-
nasycené
5,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA