Ingredience
Postup
- Tuňáka vyndáme z lednice, aby měl pokojovou teplotu. Osolíme ho, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
- Na dresink si smícháme med s hořčicí a za stálého šlehání metličkou pomalu přiléváme asi 150 ml olivového oleje. Nakonec zálivku osolíme a opepříme.
- Cuketu nakrájíme na podélné plátky, které z obou stran opečeme dozlatova na pánvi s nepřilnavým povrchem. Na stejné pánvi pak opečeme na rozpáleném olivovém oleji tuňáka asi 1,5 minuty z každé strany.
- Do misky natrháme omyté saláty, přidáme olivy, nakrájené kapary a na kolečka nakrájenou papriku. Promícháme s připraveným dresinkem, posypeme červeným pepřem a při podávání servírujeme společně s teplým tuňákovým steakem. Nakonec ještě zakápneme citronovou šťávou a trochou olivového oleje.