Tuňákový salát

K večeři si dejte zdravý tuňákovy salát.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    208 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    870 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    5,2 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    25,9 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    8,8 g

    13 %

    13 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tuňáka vyndáme z lednice, aby měl pokojovou teplotu. Osolíme ho, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
  2. Na dresink si smícháme med s hořčicí a za stálého šlehání metličkou pomalu přiléváme asi 150 ml olivového oleje. Nakonec zálivku osolíme a opepříme.
  3. Cuketu nakrájíme na podélné plátky, které z obou stran opečeme dozlatova na pánvi s nepřilnavým povrchem. Na stejné pánvi pak opečeme na rozpáleném olivovém oleji tuňáka asi 1,5 minuty z každé strany.
  4. Do misky natrháme omyté saláty, přidáme olivy, nakrájené kapary a na kolečka nakrájenou papriku. Promícháme s připraveným dresinkem, posypeme červeným pepřem a při podávání servírujeme společně s teplým tuňákovým steakem. Nakonec ještě zakápneme citronovou šťávou a trochou olivového oleje.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvený salát - mořský had

Při zdobení vánočních salátů využijte vaši kreativitu.

Salát kytice heřmánku

Ozdobte salát podle vaší fantazie.

Salát z hnědé rýže a fenyklu

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.

Salát z červených brambor

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.

Salát z nových brambor s libečkem a uzenou makrelou

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.