Třešňové řezy

Kompot v moučníku můžeme nahradit čerstvými třešněmi a nálev z kompotu třešňovým nebo višňovým džusem

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    438 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1834 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    56,6 g

    64 %

    57 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,3 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    22,1 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník asi 20x40 cm velký a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem. Propícháme ho vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout.
  2. Kompotované třešně necháme v cedníku okapat, šťávu zachytíme do misky a odměříme 300 ml. 250 ml nálevu nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým cukrem a přivedeme k varu. Ve zbylém nálevu rozmícháme solamyl a přilijeme ho do vroucího základu. Nálev asi 2 minuty povaříme. Odstavíme ho a vmícháme do něj třešně.
  3. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 obdélníky. Jeden z nich potřeme třešňovou náplní a uložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru připravíme pevnou šlehačku. Rovnoměrně ji rozetřeme na ztuhlou třešňovou vrstvu a navrch přitiskneme druhý díl korpusu. Moučník rozkrájíme na řezy a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.