Třešňové řezy

Kompot v moučníku můžeme nahradit čerstvými třešněmi a nálev z kompotu třešňovým nebo višňovým džusem

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník asi 20x40 cm velký a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem. Propícháme ho vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout.
  2. Kompotované třešně necháme v cedníku okapat, šťávu zachytíme do misky a odměříme 300 ml. 250 ml nálevu nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým cukrem a přivedeme k varu. Ve zbylém nálevu rozmícháme solamyl a přilijeme ho do vroucího základu. Nálev asi 2 minuty povaříme. Odstavíme ho a vmícháme do něj třešně.
  3. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 obdélníky. Jeden z nich potřeme třešňovou náplní a uložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru připravíme pevnou šlehačku. Rovnoměrně ji rozetřeme na ztuhlou třešňovou vrstvu a navrch přitiskneme druhý díl korpusu. Moučník rozkrájíme na řezy a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    438 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1834 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    56,6 g

    64 %

    57 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,3 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    22,1 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Slepované kytičky

Rychlý a efektní dezert vám vytrhne trn z paty, když se ohlásí nečekaná návštěva. Stačí jen mít...

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Věnec s ovocem

Ozdobte věnec čerstvým ovocem ze zahrádky.