Ingredience
Postup
- Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník asi 20x40 cm velký a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem. Propícháme ho vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout.
- Kompotované třešně necháme v cedníku okapat, šťávu zachytíme do misky a odměříme 300 ml. 250 ml nálevu nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým cukrem a přivedeme k varu. Ve zbylém nálevu rozmícháme solamyl a přilijeme ho do vroucího základu. Nálev asi 2 minuty povaříme. Odstavíme ho a vmícháme do něj třešně.
- Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 obdélníky. Jeden z nich potřeme třešňovou náplní a uložíme do chladničky ztuhnout.
- Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru připravíme pevnou šlehačku. Rovnoměrně ji rozetřeme na ztuhlou třešňovou vrstvu a navrch přitiskneme druhý díl korpusu. Moučník rozkrájíme na řezy a podáváme.