Treska s koprovou omáčkou a rajčaty

Skvělý rybí recept, který stojí za vyzkoušení.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    257 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1074 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    6,9 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    26,3 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tresku očistíme, omyjeme a osušíme. Pak ji osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej, rybu na něm opečeme z obou stran a vyjmeme.
  2. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, kopr opláchneme a nasekáme nadrobno (jednu snítku si dáme stranou). Do výpeku v pánvi přidáme česnek a krátce jej orestujeme. Pak přilijeme sekaná rajčata a víno. Přivedeme k varu, vmícháme kopr a kapary. Tresku vrátíme do pánve s omáčkou a při mírné teplotě asi 10 minut povaříme.
  3. Hotovou tresku rozdělíme na 4 porce, na talířích přidáme trochu omáčky a ozdobíme koprem. Jako příloha je vhodná rýže.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.